Какво точно са камините с водни ризи?

fireplace

Камини с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за използване в сравнение с другите уреди за отопление с дърва. Истината е, че, те са по-лесни за поддръжка от тези на нефт, газ или печките на ток. Пелетните печки извършват работа с пелети от дървесина, които представляват компресиран материал от дърва, подобен на заешката храна. В случай, че разполагате с камина вкъщи, то можете да обмислите опцията за вземане на допълнителна водна риза за камина, и така да минете към по-пестеливия и екологично предпочитан вариант за греене с материал от дървесина.

Една класическа пелетна камина има специален датчик, които пресмята какво количество пелети е нужно да бъде изгорено, спрямо кубатурата на помещението, което се топли. Голяма част модели пелетни камини с водна риза притежават поне 2 функции за контролиране на огъня. Така също притежават индивидуална вентилационна система, разсейваща сформиралият се топъл въздух. Камините с пелети с водна риза са изключително пестеливи и не зацапват със сажди и прахови отлагания въпросното помещение, в което са инсталирани. В зависимост от вида камина на пелети, която искате, те биха могли да събират м/у 10.000 и 60.000 BTU/час (английска топлинна единица).

Пелетната камина с водна риза обгаря пелетите изключително ефективно и по време на действието на горене се отделя минимално количество пушек, това е причината да не е нужно да завързвате камината към системата за кумини. Газовете, които изгарят преминават през малка тръбичка през стената навън. Пелетните камини са оборудвани със специфична тръба Клас L, която е изработена от неръждаема стомана от вътрешна страна, а отвън е подсилена с цинк или алуминий. Пелетните камини могат да са прикрепени към системата с комина, но с тръбичка, която е с по-малък размер от стандартния, изработена от неръждаема стомана.

Камините с пелети на водна риза се пълнят много по-рядко в съпоставка с други отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Презареждането с пелети варира от един път на денонощие до два пъти седмично в зависимост от модела пелетна камина и вашите отоплителни нужди. За да презаредите с пелети камината, нужно е единствено да ги поставите в бункера на печката, а той най-често е с вместимост от 15 до 58 килограма пелети. Конкретната камина притежава специално апаратче, наименовано свредел, така се премятат пелетите от контейнера към камерата в печката.

Разгледай сайта и научи повече за радиатори за парно

Цената на камини на пелети с водна риза варират между 700 до 3000лв. Инвестицията в пелетна камина ще ви помага дълги години. Вградените камини с водна риза икономисват пространство и създават усещане за уют на дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *