Шлем за мотор – въпросът е защо ще са ни нужни плюс как да си купим добрата

Едва ли има привърженик на бързите високи скорости, който да притежава нужда от убеждаване от сериозността на качествените моторни каски.

Почти всеки един запален моторист често е превърнал каската в нещо много повече от основна мярка за сигурност.

Освен това каската е и аксесоар, част от пълната визия на моториста, също така и бонус към визията на дадения мотор.

Но макар необходимостта от шлем за мотор да прилична на доста от очевидна, много често начинаещите фенове или по-самонадеяните водачи решават да ги пренебрегнат, защото ги намират за много неудобни, прекалено скъпо струващи или абсолютно ненужни.

Но парите в високо качество каска е това, което може да запази живота на шофьора, да го спаси от травми и да му спести множество неприятни изживявания от удар, лоши метеорологични условия и други подобни.

Какво е нужно да знаем преди избора на каска?


Пазарът предлага огромен личен избор от различни типове и ценови класове моторни каски за мотоциклет. Причините, които трябва да имате предвид при избиране на каска, са колко е здрава, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, цена също въпреки, че не винаги тя да е сигурен критерий за качеството.


Наложително е да сте измерили обиколката на главата си, преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, макар че в крайна сметка ще трябва да изпробвате различни типове, за да прецените кой е най-удобният за вас. Съществуват 3 различни форми на скалпа: по-дълга, средна и кръгла.

Ако имте нужда от нова каска за мотора си, Евтини каски за мотор от BobiMX

Твърде вероятно ще купите моторна каска директно на място в оторизиран физически магазин, ето защо и да не успеете да решите каква форма мото каска ви е необходима, експертите със сигурност ще ви съдействат.

Каква е правилната моторна каска?


Каската е нужно да ви бъде удобна, а точно това значи да не е нито много стегната, нито изключително разхлабена. В идеалния вариант тя прилепва плътно на главата ви и леко по-леко ще я усетите като естествена част от нашето тяло и екипировката. Добре е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат веднага след малка употреба.

Когато се опитате да я свалите, тя не е добре да излиза много лесно, а когато разклатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или други драскотини след проба и малко носене, значи не сте взели правилен вид. Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава видимостта ви.


Разполага ли със Сертификат за качество?


Логично, много повече от важен е сертификатът на каските за мотор, защото той ви дава гаранция качество и сигурност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за минимално ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за състезания, който е в сила за Великобритания).
Мото каските са доста повече от аксесоари. Те са нещо, което може да запази здравето и живота ви, ето защо не ги подценявайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е дълъг, или наистина кратък. В края на краищата, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и след това да се върнете у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *